|
Nenašel jsem, že by se to tu už řešilo, ale je možné že ano a že jsem jen nedobře hledal. Rád bych znal příčinu třech různých zvuků, které jsem na mojí „nové“ Marejce vypozoroval (je to můj první Fiat, jestli jde o nějaké standardní vrozené vlastnosti, pak je ještě neznám
1. povrzávání z nastartovaného motoru. Takový chaotický, chrastivě vrzavý zvuk, ustane při sešlápnutí spojky nebo po ohřátí motoru. 2. vrčení z přístrojovky. Podle všeho pochází z míst středového panelu, přibližně tam, kde je otočný ovladač voliče směru topení (jestli na nohy, na přední okno…). Vrčí to i bez nastartovaného motoru, když je jen zapnutý klíček, i po nastartování. Když se ale motor ohřeje, vrčení ustane. 3. tiché rytmické cvakání, zhruba jako tikání hodin, zhruba někde z levé strany přístrojovky. Dělá to jen při nastartovaném motoru a svou pravidelnou frekvenci to nemění v závislosti na otáčkách – pořád stejné.
Neptám se na to proto, že bych s tím nemohl žít (ačkoli jsem zatím spokojeně žil i bez toho), spíš mi jde o to, jestli není někde něco špatně a jestli se včasným zásahem třeba nepředejde nějaké větší škodě. Nerad bych něco zanedbal a pak neměnil bůhví co…
Předem děkuji za všechny postřehy!
_________________ Fiat Marea sedan 1.8 16V 83 kW
|